UMC Utrecht en AI-bedrijf Quantib starten joint venture
AI-bedrijf Quantib groeide in de afgelopen paar jaar substantieel, met een team van inmiddels meer dan dertig medewerkers en klanten in binnen- en buitenland. Naast de oorspronkelijke hechte band met het Erasmus MC startte eind 2018 Quantib-U, een joint venture met het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Tijd voor een update over het Nederlandse softwarebedrijf dat zich toelegt op kunstmatig intelligente software in medische beeldvorming.
Quantib begon zeven jaar geleden als spin-off van het Erasmus MC. Dat ziekenhuis heeft een vakgroep Biomedical Imaging Group Rotterdam (BIGR) onder leiding van Prof. Dr. Wiro Niessen. Niessen is oprichter en Scientific Lead bij Quantib. Quantib zet deep learning technologie in om op basis van MRI- of CT-beelden artsen te helpen bij snellere en preciezere diagnose van patiënten.
Na het Erasmus MC is er sinds kort een nauwe samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Quantib en UMC Utrecht startten een joint venture onder de naam Quantib-U, waar beide partijen mankracht, knowhow en kapitaal in investeerden. Binnen de nieuwe BV zijn onder meer radiologen vanuit UMCU en onderzoekers vanuit het Image Sciences Institute van UMC Utrecht betrokken.
Grootschalige datasets
Klinische expertise en grootschalige gestructureerde datasets zijn de kroonjuwelen die het Universitair Medisch Centrum Utrecht inbrengt, Quantib levert onder meer toptalent op gebied van deep learning, regelgeving en certificering van software. “Dit is een nauwe samenwerking om kennis en data vanuit een academisch ziekenhuis in te zetten om algoritmes te ontwikkelen en te laten certificeren voor klinisch gebruik”, zegt Ory Six van Quantib.

Ory Six (Quantib): “Hoe beter de data, hoe beter de prestaties van de software.”
Het mes snijdt aan twee kanten: met behulp van de kennis van Quantib kan het UMC Utrecht de AI-oplossingen die zijn ontwikkeld op basis van in-house expertise naar de kliniek brengen. Het AI-bedrijf breidt op zijn beurt zijn netwerk uit met topwetenschappers en de grootschalige, gestructureerde datasets die het UMC Utrecht beschikbaar stelt. Ory Six: “Naast klinische expertise en domeinkennis is data enorm belangrijk bij het ontwikkelen van nieuwe algoritmes. Hoe beter de data, hoe beter de prestaties van de software.”
Lees het gehele artikel op SmartHealth.live.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!