Docenten masterclass kunstmatige intelligentie

Tijdens de masterclass kunstmatige intelligentie worden de lessen en discussies verzorgd door een gastdocenten vanuit wetenschap, ziekenhuis en zorginstellingen, en bedrijfsleven. De gastdocenten voor de tweede editie worden binnenkort aangekondigd.

Gastdocenten voor de twee-daagse in 2018 waren o.a.:

Prof. dr. Katrien Grünberg

Prof. dr. Katrien Grünberg

Hoogleraar Pathologie in het Radboudumc en afdelingshoofd

Katrien Grünberg werkte na haar opleiding klinische pathologie in het VUmc tot 2015 als klinisch patholoog. In 2015 werd zij afdelingshoofd Pathologie bij het Radboudumc. Zij is ondermeer lid van het dagelijks bestuur van het Centrum voor Oncologie (Radboudumc). Als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVVP) was zij verantwoordelijk voor het tot stand brengen van Pathology Image Exchange (PIE): het landelijke platform voor veilige digitale beelduitwisseling in de pathologie. Als hoogleraar Pathologie richt Grünberg zich op het ontwikkelen van hoog-specialistische pathologie in academische netwerken, moleculaire diagnostiek en de toepassing van artificial intelligence in digitale pathologie.

Jorrit Glastra

Jorrit Glastra

Chief Technology Officer bij Quantib

Jorrit Glastra is Chief Technology Officer bij Quantib. Glastra werkte ruim tien jaar voor Shell en was daar verantwoordelijk voor het inzetten van high end technologie ter ondersteuning van het bedrijf. Sinds 2017 is Glastra Chief Technology Officer bij Quantib. Quantib is een spin-off van het Erasmus MC en ontwikkelt haar producten in nauwe samenwerking met de internationaal gerenommeerde Biomedical Imaging Group Rotterdam (BIGR) van het Erasmus MC, onder leiding van Prof. Dr. Wiro Niessen.

Tim Paauw

Tim Paauw

Data scientist bij Ynformed

Tim Paauw is Data scientist bij Ynformed, een Nederlands data science-bureau met een sterke focus op de zorg en publieke sector, waaronder GGD en gemeenten. Ynformed bestaat uit een team van data scientist, data engineers en data consultants die maatschappelijke vraagstukken aanpakken met data science. Het bureau beschikt over state-of-the-art kennis over de laatste machine learning-technieken en de kennis en vaardigheden om toepassingen te implementeren.

Bart-Jan Verhoeff

Bart-Jan Verhoeff

Internist-nefroloog en CMIO - Ziekenhuis St Jansdal

Bart-Jan Verhoeff deed zijn studie geneeskunde en zijn promotieonderzoek in het AMC Amsterdam. Hij specialiseerde zich tot internist. Gaandeweg ging zijn interesse steeds meer uit naar de nefrologie. Naast zijn werkzaamheden als internist-nefroloog is Bart-Jan als CMIO bij het Ziekenhuis St Jansdal actief betrokken bij innovatie en optimalisatie van de medische zorg. Hij in enthousiast over de mogelijkheden van artificiele intelligentie voor en door medici en startte www.dokter.ai.

Ron Herings

Ron Herings

oprichter en directeur van PHARMO Instituut

Dr. Ron Herings is apotheker, epidemioloog en informaticus en de oprichter en directeur van PHARMO Instituut. PHARMO Instituut is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die in nauwe samenwerking met universiteiten en onderzoeksinstellingen farmaco-epidemiologisch onderzoek doet naar het effect en het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk. In het PHARMO Datanetwerk staan miljoenen geanonimiseerde gegevens afkomstig van diverse zorgprofessionals, waaronder huisartsen, openbare- en ziekenhuisapotheken, klinische laboratoria en ziekenhuizen.

Nicky Hekster

Nicky Hekster

Technical Leader Healthcare & Life Sciences en Watson-ambassadeur bij IBM

Nicky Hekster houdt zich bij IBM al vele jaren intensief bezig met big data en kunstmatige intelligentie. Hekster geeft inzicht hoe en waarom big data de zorg gaat veranderen, en legt uit waarom computers veel slimmer zijn dan mensen op bepaalde onderdelen van de zorg, maar ook waarom er veel weerstand en bezwaren zijn.

Anton Ekker

Anton Ekker

Advocaat Deikwijs

Anton Ekker is advocaat bij Deikwijs Advocaten, een bureau gespecialiseerd in de juridische uitdagingen van de digitale samenleving. Ekker adviseert en procedeert over de juridische aspecten van ICT, met een sterke focus op het privacyrecht. Anton is nauw betrokken bij actuele ontwikkelingen rondom online marketing, online profilering en de toepassing van kunstmatige intelligentie. Ekker werkte ruim vijf jaar als juridisch adviseur van het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (Nictiz). Daarnaast wordt hij ingeschakeld door innovatieve bedrijven in de eHealth-markt en partijen die zich bezighouden met statistisch en medisch wetenschappelijk onderzoek.

Jan Jacobs

Jan Jacobs

Founder SmartHealth

Jan is een ervaren IT-ondernemer en adviseur van zorginstellingen, ondernemers en investeringsmaatschappijen. Met zijn achtergrond als financieel journalist, auteur en oprichter van meerdere succesvolle internet ondernemingen houdt hij zich met de nieuwe startup SmartHealth sinds enkele jaren bezig met digitale technologie in de zorg. Jan is commissaris van de huisartsencoöperatie Deventer en omstreken (HCDO). Hij spreekt regelmatig op congressen of bijeenkomsten van koepelorganisaties van zorgprofessionals, brancheorganisaties, en multinationals op het gebied van ICT, farma en lifesciences.

Frederieke Jacobs

Frederieke Jacobs

Programma-assistent masterclass

Frederieke is als programma-assistent verantwoordelijk voor de organisatie van de masterclass Kunstmatige intelligentie en de jaarlijks terugkerende masterclass eHealth strategie. Ze onderhoudt contact met gastdocenten over de inhoud en invulling van het programma, met beroeps- en accreditatieorganisaties over de leerdoelen, en is verantwoordelijk voor de financiële organisatie.

Naast haar werk als programma-assistent schrijft Frederieke voor online platform SmartHealth.nl, en spreekt ze regelmatig over eHealth en zorginnovatie op congressen van zorgprofessionals, brancheorganisaties, scholen en (zorg)opleidingen.