Masterclass Kunstmatige Intelligentie

Dé twee-daagse AI masterclass voor de zorg (12 ABAN-punten)

Machine learning en kunstmatige intelligentie: van buzzwords naar concrete toepassing in uw organisatie

Kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, of AI) is overal om ons heen: in onze auto’s, smartphones en in diensten als Netflix of Google Translate, die we dagelijks gebruiken. De potentie van kunstmatige intelligentie in de zorg is enorm: software en computers helpen ons betere en snellere diagnoses stellen, eerder een infectie of terugval te herkennen en tijdig in te grijpen, en kunnen leiden tot aantoonbaar betere zorguitkomsten.

Tegelijkertijd lijken deze technologieën zich nog in een vroege fase te bevinden, en zijn concrete AI-toepassingen voor de zorgsector nog beperkt. Hoe zetten zorgorganisaties, ziekenhuizen en bedrijven kunstmatige intelligentie (artificial intelligence) in? Wat zijn toepassingen voor mijn vakgebied of voor mijn organisatie?

In deze twee-daagse masterclass gaan we op zoek naar antwoorden op concrete vragen als:

Zijn mijn ICT-systemen (o.a. ECD, EPD) geschikt voor AI?

Hoe zit het met juridisch en ethische randvoorwaarden en de AVG?

Hoe voorkomen we dat ieder ziekenhuis zijn eigen (data)modellen ontwikkelt en afschermt?

Kunstmatige intelligentie in klantcontact: hoe werken avatars en chatbots?

Wat zijn beschikbare klinische toepassingen van AI, bij medische beeldvorming, radiologie en IC-bezetting?

Hoe kan AI helpen de workflow te managen?

Kan ik een medische chatbot inzetten voor klanten?

Validatie en testen van artificial intelligence: hoe voorkom je een black box?

Hoe kan ik zelf aan de slag met (gratis) software en tools?

Hoe werk ik samen met startups?

In het kort

 • Tweedaagse masterclass

  Intensieve twee-daagse masterclass: van donderdagochtend tot vrijdagmiddag

 • Datum

  Donderdag 28 en vrijdag 29 maart 2019

 • Kosten

  1600,- euro (excl. btw) – 5 dagdelen onderwijs incl. lunch, snacks, borrel en diner

 • Accreditatie

  De masterclass kunstmatige intelligentie wordt door ABAN geaccrediteerd als bijscholing met 12 punten

 • Doelgroep

  Medisch specialisten, verpleegkundigen, IT- en informatie-managers, afdelingshoofd ICT, bestuurders, managers innovatie, CIO’s, CTO’s, beleidsmakers, data-analisten en verzekeraars.

Programmacommissie en docenten

Tijdens de masterclass kunstmatige intelligentie worden de lessen en discussies verzorgd door een aantal gastdocenten vanuit wetenschap, ziekenhuis en zorginstellingen, en bedrijfsleven. Gastdocenten zijn onder andere:

Dr. Nicky Hekster

Dr. Nicky Hekster

Technical Leader Healthcare & Life Sciences en Watson-ambassadeur bij IBM

Nicky Hekster houdt zich bij IBM al vele jaren intensief bezig met big data en kunstmatige intelligentie. Hekster geeft inzicht hoe en waarom big data de zorg gaat veranderen, en legt uit waarom computers veel slimmer zijn dan mensen op bepaalde onderdelen van de zorg, maar ook waarom er veel weerstand en bezwaren zijn.

Prof. dr. Katrien Grünberg

Prof. dr. Katrien Grünberg

Hoogleraar Pathologie in het Radboudumc en afdelingshoofd

Katrien Grünberg werkte na haar opleiding klinische pathologie in het VUmc tot 2015 als klinisch patholoog. In 2015 werd zij afdelingshoofd Pathologie bij het Radboudumc. Als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVVP) was zij verantwoordelijk voor het tot stand brengen van Pathology Image Exchange (PIE): het landelijke platform voor veilige digitale beelduitwisseling in de pathologie. Als hoogleraar Pathologie richt Grünberg zich op het ontwikkelen van hoog-specialistische pathologie in academische netwerken, moleculaire diagnostiek en de toepassing van artificial intelligence in digitale pathologie.

Jorrit Glastra

Jorrit Glastra

Chief Technology Officer bij Quantib

Jorrit Glastra is Chief Technology Officer bij Quantib. Glastra werkte ruim tien jaar voor Shell en was daar verantwoordelijk voor het inzetten van high end technologie ter ondersteuning van het bedrijf. Sinds 2017 is Glastra Chief Technology Officer bij Quantib. Quantib is een spin-off van het Erasmus MC en ontwikkelt haar producten in nauwe samenwerking met de internationaal gerenommeerde Biomedical Imaging Group Rotterdam (BIGR) van het Erasmus MC, onder leiding van Prof. Dr. Wiro Niessen.

Bart-Jan Verhoeff

Bart-Jan Verhoeff

Internist-nefroloog en CMIO - Ziekenhuis St Jansdal

Bart-Jan Verhoeff deed zijn studie geneeskunde en zijn promotieonderzoek in het AMC Amsterdam. Hij specialiseerde zich tot internist. Gaandeweg ging zijn interesse steeds meer uit naar de nefrologie. Naast zijn werkzaamheden als internist-nefroloog is Bart-Jan als CMIO bij het Ziekenhuis St Jansdal actief betrokken bij innovatie en optimalisatie van de medische zorg. Hij in enthousiast over de mogelijkheden van artificiele intelligentie voor en door medici en startte www.dokter.ai.

Tim Paauw

Tim Paauw

Data scientist bij Ynformed

Tim Paauw is Data scientist bij Ynformed, een Nederlands data science-bureau met een sterke focus op de zorg en publieke sector, waaronder GGD en gemeenten. Ynformed bestaat uit een team van data scientist, data engineers en data consultants die maatschappelijke vraagstukken aanpakken met data science. Het bureau beschikt over state-of-the-art kennis over de laatste machine learning-technieken en de kennis en vaardigheden om toepassingen te implementeren.

Dr. Ron Herings

Dr. Ron Herings

oprichter en directeur van PHARMO Instituut

Dr. Ron Herings is apotheker, epidemioloog en informaticus en de oprichter en directeur van PHARMO Instituut. PHARMO Instituut is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die in nauwe samenwerking met universiteiten en onderzoeksinstellingen farmaco-epidemiologisch onderzoek doet naar het effect en het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk. In het PHARMO Datanetwerk staan miljoenen geanonimiseerde gegevens afkomstig van diverse zorgprofessionals, waaronder huisartsen, openbare- en ziekenhuisapotheken, klinische laboratoria en ziekenhuizen.

Anton Ekker

Anton Ekker

Anton Ekker, advocaat Deikwijs

Anton Ekker is advocaat bij Deikwijs Advocaten, een bureau gespecialiseerd in de juridische uitdagingen van de digitale samenleving. Ekker adviseert en procedeert over de juridische aspecten van ICT, met een sterke focus op het privacyrecht. Anton is nauw betrokken bij actuele ontwikkelingen rondom online marketing, online profilering en de toepassing van kunstmatige intelligentie. Ekker werkte ruim vijf jaar als juridisch adviseur van het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (Nictiz). Daarnaast wordt hij ingeschakeld door innovatieve bedrijven in de eHealth-markt en partijen die zich bezighouden met statistisch en medisch wetenschappelijk onderzoek.

Jan Jacobs (programmacommissie)

Jan Jacobs (programmacommissie)

Founder SmartHealth

Jan is een ervaren IT-ondernemer en adviseur van zorginstellingen, ondernemers en investeringsmaatschappijen. Met zijn achtergrond als financieel journalist, auteur en oprichter van meerdere succesvolle internet ondernemingen houdt hij zich met de nieuwe startup SmartHealth sinds enkele jaren bezig met digitale technologie in de zorg.

Doelgroep

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

Deze masterclass is bedoeld voor een brede doelgroep van IT- en informatie-managers, afdelingshoofd ICT, bestuurders, managers innovatie, CIO’s, CTO’s, beleidsmakers, data-analisten en verzekeraars, managers bij lokale/(inter)nationale overheden met ICT en innovatie in hun portefeuille, medisch specialisten, huisartsen en verpleegkundigen.

Na het volgen van deze masterclass onderscheidt u de hypes van concrete toepassing, en heeft u een stevig fundament opgebouwd om machine learning en kunstmatige intelligentie in te zetten in uw zorgorganisatie.

De masterclass kunstmatige intelligentie wordt door ABAN geaccrediteerd als bijscholing met 12 punten.

Organisatie

Digital Health Strategy – een samenwerking tussen SmartHealth en De Eerstelijns – organiseert intensieve bij- en nascholingen op gebied van eHealth. U kent ons wellicht van de masterclass eHealth strategie, de eerste Nederlandse masterclass voor zorg-bestuurders en IT-managers.

Experts zijn optimistisch over de impact van kunstmatige intelligentie in de zorg. Tegelijkertijd lijkt kunstmatige intelligentie professioneel inzetten nog ver weg. Reden voor Digital Health Strategy om deze machine learning en AI masterclass te organiseren. Om u te helpen om kunstmatige intelligentie in te zetten, om een netwerk van gelijkgestemden te ontmoeten, om op de hoogte te blijven van de state-of-the-art op technologisch gebied en om de experts en thought leaders te horen en spreken.

Interesse in deelname?

Vragen?

Heeft u vragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

1 + 1 = ?