Jacques Pijl (directeur Turner)

Docenten

Docenten tijdens de masterclass eHealth strategie 2019 zijn onder andere:

Jacques Pijl

Jacques Pijl

Directeur adviesbureau Turner, auteur ‘Strategie = Executie’

Jacques Pijl is thoughtleader en veelgevraagd spreker over strategie-executie en innovatie. Hij werkt al ruim twintig jaar intensief samen met bestuurders en teams van toonaangevende organisaties om kritische vraagstukken rondom strategie-executie en innovatie op te lossen. Hij begeleidt grootschalige transformaties en chirurgische interventies in de private en de (semi-)publieke sector. Jacques is directeur van adviesbureau Turner. Hij schreef de bestsellers ‘Het nieuwe normaal’ en het recent verschenen ‘Strategie = Executie’.

Lucien Engelen

Lucien Engelen

Global Strategist Digital Health bij Deloitte

Lucien Engelen werkte sinds 2007 bij het Radboudumc, waar hij de raad van bestuur adviseert op het gebied van (technologische) veranderingen in de zorg waarbij de participatie van patiënten centraal staat. Hij is de founding Director van het Radboud REshape Center, het innovatielab van het academische ziekenhuis wat gericht is op de convergentie van technologie en patiënt empowerment. Inmiddels is hij Global Strategist Digital Health bij Deloitte.

Dr Nicky Hekster Ph.D.

Dr Nicky Hekster Ph.D.

Technical Leader Healthcare & Life Sciences en Watson-ambassadeur bij IBM

Nicky Hekster houdt zich bij IBM al vele jaren intensief bezig met big data en kunstmatige intelligentie. Hekster geeft inzicht hoe en waarom big data de zorg gaat veranderen, en legt uit waarom computers veel slimmer zijn dan mensen op bepaalde onderdelen van de zorg, maar ook waarom er veel weerstand en bezwaren zijn.

Dr. Lies van Gennip

Dr. Lies van Gennip

directeur van Nictiz, het Nederlandse kenniscentrum voor standaardisatie en eHealth

Wie doet al wat met eHealth en waarom? Lies van Gennip en Johan Krijgsman (Nictiz) gaan in op de onderzoeksresultaten van de jaarlijkse eHealth monitor door NIVEL en Nictiz. Hoe langzaam of snel gaat het nu echt met digitale zorg? Wat doen zelfmetingen, sensoren en zelfdiagnose door patiënten met de organisatie van de zorg? En wat zijn struikelblokken en kansen?

Prof. Dr. Leonard Witkamp

Prof. Dr. Leonard Witkamp

Professor AMC, directeur KSYOS TeleMedisch Centrum

Leonard Witkamp is opgeleid tot arts aan het VUmc en heeft zich gespecialiseerd tot dermatoloog en is gepromoveerd aan het AMC te Amsterdam. Gedurende zijn jaren als praktiserend dermatoloog te Amsterdam besefte hij de noodzaak tot meer efficiëntie in de gezondheidszorg. Dit leidde ertoe dat hij in 2000 de onderzoeksorganisatie KSYOS Health Management Research oprichtte.

Joep de Groot

Joep de Groot

Raad van Bestuur CbusineZ, zorginnovatie- en participatiemaatschappij

Wie gaat eHealth betalen? Als eHealth onder verzekerde zorg valt is dat de zorgverzekeraar. Joep de Groot laat zien waar zorgverzekeraars op letten, wat de ingrediënten van een business case zijn en waarom opschalen van eHealth een must is. Tegelijk geeft hij aan wie mogelijke zakenpartners zijn op gebied van eHealth en waarom.

Jeroen van Erp

Jeroen van Erp

Professor Concept Design, Delft University of Technology

Jeroen van Erp, creatief directeur van ontwerpbureau Fabrique en hoogleraar concept design aan de TU Delft, gaat vanuit zijn enorme ervaring als ontwerper en ondernemer in op consumentisme en individualisering in de gezondheidszorg. Wie is de klant bij eHealth en wat is zijn rol? Welke design thinking principes zijn voor de zorg relevant?

Eric Hiddink

Eric Hiddink

Innovatiemanager & apotheker Health Base

Eric Hiddink is apotheker en innovatiemanager bij Health Base. Hij leidt één van de zeven proeftuinen waar van 2013 tot en met 2017 wordt geëxperimenteerd met populatiemanagement. Vanuit zijn ervaring met de proeftuin geeft hij een regio benadering, waarin eHealth en ICT geïntegreerd worden toegepast en big data een prominente rol speelt.

Dr. Daan Dohmen

Dr. Daan Dohmen

CEO van FocusCura Zorginnovatie

Is de functie van wijkverpleegkundige verandert door domotica? Hoe snel nemen thuismetingen de rol van de huisarts over? Wat zijn internationale trends rond deze thema’s? Daan Dohmen is met FocusCura al vele jaren actief als digital health ondernemer. Hij gaat in op geleerde lessen rond (internationale) implementatie van eHealth en succesfactoren.

Mr. Drs. Theo Hooghiemstra

Mr. Drs. Theo Hooghiemstra

Lid Management en Principal Consultant bij adviesbureau PBLQ

Met een achtergrond als bestuurskundige (Universiteit Twente) en jurist (VU) heeft Theo Hooghiemstra ruime ervaring in het geven van strategische, bestuurlijke en juridische adviezen. Zijn expertise ligt bij privacy-, ICT- en gezondheidsrecht, identiteitsmanagement en strategisch bestuurlijke advisering.

Dr. Anne-Wil Duthler

Dr. Anne-Wil Duthler

Advocaat, senator en oprichtster van advieskantoor Duthler Associates

Wat kan er allemaal met eHealth en wat mag er wel en niet vanuit juridisch perspectief? Anne-Wil Duthler houdt zich al 25 jaar bezig met
vraagstukken rond ICT, recht en zorg. Thema’s in haar lezing zijn privacy, ethiek en databeveiliging.

Dr. Esther Talboom

Dr. Esther Talboom

Voorzitter Raad van Bestuur bij Saltro

Bestuursvoorzitter Esther Talboom promoveert op eHealth en vertelt over de huidige en toekomstige eHealth-projecten van diagnostisch centrum Saltro.

Godfried Bogaerts

Godfried Bogaerts

Oprichter en algemeen directeur BeterDichtbij

Godfried Bogaerts is oprichter van BeterDichtbij, de digitale dienst die de zorg makkelijker maakt. Hij is altijd al werkzaam geweest in het online speelveld, onder meer als een van de oprichters van digital agency Mirabeau. Zo werkte hij aan digitale concepten voor funda.nl,
ING en KLM. Na 15 jaar Mirabeau zet hij zijn ervaring en expertise nu in om de zorgsector met digitalisering makkelijker te maken.

Saskia Timmer

Saskia Timmer

Directeur Changing Healthcare

Implementatie van eHealth is niet eenvoudig en vraagt meer dan het organiseren van licenties en gebruikerstrainingen. Saskia Timmer (Changing Healthcare) heeft veel ervaring met de implementatie van eHealth in de 1e maar ook 2e lijnszorg. In de workshop gaat zij in op de ervaringen en de achterliggende modellen om tot efficiënte opschaling en adoptie te komen.

Bettine Pluut

Bettine Pluut

Actieonderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Hoe betrek je patiënten effectief bij innovatie? Wat zijn de succesfactoren van eHealth innovatie? Hoe doe ik mijn voordeel met onderzoek? Bettine Pluut is actieonderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (ESHPM), zelfstandig adviseur en expert patiëntparticipatie.