Ervaringen van deelnemers

“Door deze masterclass ben ik weer met beide benen op de grond gezet als het om cybersecurity aankomt. Laat zien wat je doet op IT- en securitygebied, en waarom je dat doet. Laat zien of leg uit wat van toepassing is voor jouw organisatie en richt hier de processen structureel op in.”

Kay van der MierdenOperations Manager SanaNet

“Ik vond deze masterclass de ideale opzet: in twee dagen de diepte in, met een goede opzet en afwisseling tussen sprekers. Van een kennisquiz tot een workshop crisiscommunicatie. Ook fijn dat het altijd mogelijkheid was om eigen casuïstiek in te brengen.”

Aniek VaassenKwaliteitsmanager SanaNet

Ervaringen van deelnemers vorige masterclasses:

De deelnemers aan de eerste editie hebben de masterclass Cybersecurity in de zorg met de waardering goed-zeer goed. Enkele reacties van deelnemers:

  • “Ik vond vooral de verschillende invalshoeken erg interessant, opvallend met name het verschil in ‘luchtigheid’ zoals naar het onderwerp wordt gekeken. Goede opbouw, logische volgorde in lezingen.”
  • “Algemene indruk zeer goed. De kleine groep is heel fijn door interactie en diepgang, met elkaar in gesprek en interactie, mensen voelen zich veilig om hun uitdagingen te bespreken.”
  • “De worksshop crisiscommunicatie was een hele leuke sessie. Praktische handvatten waar we gelijk mee aan de slag konden.”
  • “Heel goed dat er echt verschillende invalshoeken waren. Het perspectief van de Autoriteit Persoonsgegevens en Z-CERT was wat minder bekend voor mij, dat draagt bij aan de bekendheid van dat soort organisaties.”
  • “Het duiden en uitleggen van de wetgeving vond ik de grootste meerwaarde. En tips hoe je dat in de organisatie inzet, praktijkvoorbeelden om serious gaming in te zetten voor IT-awareness. Dat heeft ook gezorgd dat ik daar op een andere manier naar ben gaan kijken.”
  • “Door deze masterclass ben ik met beide benen op de grond gezet als het om cybersecurity aankomt. Laat zien wat je doet en waarom je dat doet. Deze masterclass is ook relevant voor inkoopafdeling en ICT-afdeling van ziekenhuizen. Ik heb vaak het gevoel dat wij als IT-leverancier lijsten krijgen toegestuurd waar we aan moeten voldoen. Die zijn zo streng dat het het doel soms voorbijstreeft. Hopelijk brengen dit soort masterclasses de afdeling inkoop en IT wat dichter bij elkaar, bijvoorbeeld in het ziekenhuis.”

We vroegen cursisten tijdens de eerste editie ook: wat is de belangrijkste les die u uit deze twee-daagse meeneemt?

  • “Onderbouwen en naspeurbaarheid vooral erg belangrijk, eigen mening/opvatting (mits onderbouwd) ook van belang en ook goed kijken naar rol/invloed van leveranciers op je product.”
  • “Cybersecurity & informatiebeveiliging zijn en blijven complex en veelzijdig. Zowel juridisch als qua normen veranderen er zaken.”
  • “Houd het bij de kern van je bedrijf, begin bij de data, laat zien/leg uit wat van toepassing is voor jou en richt hier de processen structureel op in.”