Masterclass Cybersecurity

Cybersecurity in de zorg

31 oktober en 1 november 2019

Een intensieve tweedaagse leergang over technische, bestuurlijke en praktische aspecten van moderne informatiebeveiliging in de zorg.

Wat leert u tijdens deze masterclass?

Cybersecurity is een thema dat inmiddels veel breder is dan het werkgebied van de privacy officer, de AVG of technische IT-maatregelen. Het gebruik van cloudtechnologie, AI, patiënten-apps, portalen en wearables groeit explosief. Dit vraagt om een passende, weerbare en praktische strategie om data-diefstal en data-lekken tegen te gaan, of het nu om externe hackers of medewerkers gaat.

Cybersecurity is te belangrijk om het uitsluitend aan specialisten over te laten. Verantwoordelijke bestuurders en informatie-managers moeten een compleet beeld hebben van de risico’s en de effectiviteit van het gehele palet van organisatorische en technische maatregelen.

Op 31 oktober en 1 november 2019 organiseert SmartHealth een masterclass over cybersecurity in de zorgsector. In twee college-dagen krijgt u vanuit een strategisch kader meer inzicht in:

 • De verschillende risicogebieden bij verwerking van zorggegevens
 • De meest voorkomende datalekken en diefstallen
 • Kenmerken en methoden van hackers (van overheden tot criminele organisaties en individuele hackers)
 • De huidige stand van de techniek bij aanbieders van cybersecurity oplossingen
 • Specifieke kwetsbaarheden in de zorg
 • De rol van compliance en veldnormen als NEN7510
 • De juridische aspecten van opslag bij (Amerikaanse) cloudleveranciers
 • De opkomst van de Zero Trust strategie
 • De evolutie van aanvalsmethoden door hackers, alles van hobbyisten tot nation-states en threaths anno 2019: malware, crypto en ransomware.
 • Wat te doen bij een hack of ander data-lek?
 • Toekomstige ontwikkelingen als homomorfische versleuteling en quantum-computing

Voor wie is deze masterclass bedoeld?

Bestuurders, toezichthouders, managers en medische professionals met een portefeuille-verantwoordelijkheid voor privacy en informatiebeveiliging die hun kennis op het gebied van cybersecurity ‘in de breedte’ up-to-date willen brengen.

 • TWEEDAAGSE MASTERCLASS

  Intensieve twee-daagse masterclass: van donderdagochtend tot vrijdagmiddag

 • DATUM

  Donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november 2019

 • KOSTEN

  1600,- euro (excl. btw) – 5 dagdelen onderwijs incl. lunch, snacks, borrel en diner

 • LOCATIE

  Hotel Van der Valk Vianen
  Prins Bernhardstraat 75
  4132 XE Vianen

Docenten tijdens de masterclass cybersecurity zijn onder andere:

Ervaren docenten belichten aan de hand van hun praktische ervaring de verschillende gebieden en plaatsen deze in een samenhangend kader. Nieuwe gastdocenten worden in de aankomende weken bekend gemaakt: houd daarvoor deze website in de gaten. Gastdocenten voor deze editie zijn (onder meer):

Itte Overing

Juridisch Adviseur & Manager Cloud bij ICTRecht

Cloud update 2019: wet- en regelgeving, internationale ontwikkelingen, en de onontkoombaarheid van een multi-cloud strategie (in house of private cloud aanpak) en de overwegingen waarmee zorgbestuurders te maken hebben wanneer ze medische data bij AWS, Google of Azure opslaan.

Jeroen Scheerder

Security Architect bij ON2IT

De evolutie van aanvalsmethoden door hackers, alles van hobbyisten tot nation-states, en threaths anno 2019: malware, crypto, ransomware. Jeroen Scheerder laat de deelnemers zien en voelen hoe veilig hun eigen data zijn voor hackers en geeft een overzicht van de state-of-the-art of het gebied van cybersecurity en technologische ontwikkelingen op het gebied van preventie, monitoring, detectie en interventies.

Wiebe Zijlstra

Partner B&W Zijlstra Beheer

“NEN7510 explained”: hoe steken frameworks als NEN7510 en ISO27001 conceptueel in elkaar? Hoe werkt “comply or explain”, wat is de rol van de auditor en hoe werkt het auditproces voor zorgorganisaties?

Organisatie

Nieuw in 2019: SmartHealth masterclass cybersecurity voor zorgbestuurders, toezichthouders en IT-verantwoordelijken.

SmartHealth organiseert intensieve geaccrediteerde bij- en nascholingen op gebied van eHealth en innovatie. Wij combineren onze kennis over zorgtechnologie en (inter)nationale trends met een groot netwerk van experts en gastsprekers. U kent ons wellicht van de masterclass eHealth strategie, de eerste Nederlandse masterclass voor zorg-bestuurders en IT-managers, of de masterclass Kunstmatige intelligentie voor de zorg.

De programmacommissie is verantwoordelijk voor het curriculum, de accreditatie, de leerdoelen en de selectie van gastdocenten per masterclass. Vanuit hun brede ervaring zorgen zij voor de samenhang in het programma en de behandeling van de overkoepelende strategische thema’s. De programmacoördinatoren kiezen voor elke editie van de masterclass per thema de beste docenten, afkomstig uit bedrijfsleven, wetenschap en zorginstellingen, en mede geleid door actuele maatschappelijke thema’s, wetgeving en internationale digital health ontwikkelingen.

Voor inhoudelijke vragen over de masterclass kunt u terecht bij programmacoördinator Jan Jacobs (jan@smarthealth.nl), voor organisatorische vragen bij de back-office (via masterclass@smarthealth.nl).

Interesse?

Deelname aan de Cybersecurity masterclass kost €1600,- (excl. btw), exclusief hotelovernachting (optioneel). De Cybersecurity masterclass biedt ruimte voor maximaal 25 cursisten. De organisatie wil bij de samenstelling van de masterclass garanderen dat de cursusopzet voldoet aan de verwachting van de cursisten, en er tegelijkertijd voor zorgen dat er een evenwichtige groep cursisten deelneemt.

Vragen?

3 + 1 = ?